Blokfluitles door Johanneke de Wit

Naast orgel- en klavecimbellessen die door Gerard worden gegeven, geeft zijn vrouw Johanneke de Wit blokfluitlessen.

De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud!

 

                         'Iedere leerling verdient een benadering die bij zijn of haar eigen niveau past'.

Johanneke geeft blokfluitles aan zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden. Voor beginnende leerlingen wordt er veel gebruik gemaakt van de methode 'Blokfluit, dát is leuk' van Tom Stone. Deze veelzijdige methode biedt naast het leren bespelen van de blokfluit ook de basisbeginselen van de algemene muziekleer aan. De gevorderde leerling kan zich bij Johanneke technisch en muzikaal verder ontwikkelen.

           

 

                      'Mijn pedagogische kwaliteiten en muzikaliteit ontmoeten elkaar tijdens de lessen'.

Johanneke studeerde blokfluit bij o.a. Pauline Schenkelaars, Isabel Lehmann, Marjan Banis en Reine-Marie Verhagen. Naast het musiceren en lesgeven studeerde Johanneke aan de PABO te Gouda. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar 'De reputatie van de blokfluit binnen de huidige muziekcultuur'. Momenteel studeert ze Barokhobo bij Robbert de Bree.

 

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan verschillende aspecten, zoals:

- algemene muziekleer
- algemene kennis over de blokfluit
- muziektheorie
- blaastechniek
- speeltechniek
- samenspel

 

De lessen worden op haar thuisadres in Zwijndrecht gegeven. De gemiddelde lestijd is 45 minuten. Eens per jaar wordt er een leerlingenconcert georganiseerd. Op deze manier kunnen leerlingen ervaren hoe het is om voor een publiek op te treden en eventueel met andere instrumenten samen te spelen.

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier, per mail johannekedewit@solcon.nl of telefoon 06-40621619.